20140523_105724

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο και υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος «Πράσινοι – αλληλεγγύη, δημιουργία, οικολογία», είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής σε σχέση με την αυτοδιοίκηση, αλλά και θέματα που αφορούν στην πόλη, όπως η καθαριότητα, η κοινωνική πολιτική και η κοινωνική οικονομία, καθώς επίσης η ένταξη των μεταναστών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη προώθησης ενός νέου μοντέλου διοίκησης, στο οποίο ο πολίτης έχει ουσιαστικό ρόλο. Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να ενισχυθεί ο θεσμός των λαϊκών συνελεύσεων, ενώ ο κ. Χρυσόγελος επισήμανε πως θα πρέπει να εξεταστεί ουσιαστικά και η μέθοδος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.

Ο κ. Χρυσόγελος επιβεβαίωσε τη στήριξή του στην «Πρωτοβουλία» και τον Γιάννη Μπουτάρη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως με τους εκπροσώπους του κόμματος «Πράσινοι- αλληλεγγύη, δημιουργία, οικολογία» υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και μέλλον συνεργασία για θέματα που έχουν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση, την πόλη και ιδιαίτερα το περιβάλλον.