Περιγραφή έργου

zoidis giorgos dimotikosΓεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Αρχιτεκτονική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Δυτικού Βερολίνου. Συνεργάστηκα με γραφεία στο Βερολίνο και στην Αθήνα και μέχρι σήμερα διατηρώ στη Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονικό μελετητικό γραφείο, που ασχολείται με τη μελέτη και επίβλεψη ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Έχω επανειλημμένα διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, κυρίως σε αυτούς που αφορούσαν στην οργάνωση, διαχείριση, ανάπλαση και αναβάθμιση αστικών χώρων. Έργα μου έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή αρχιτεκτονικά περιοδικά.

Πρόσφερα αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου σε αρκετούς τομείς της δημόσιας ζωής και χρημάτισα τεχνικός σύμβουλος σε πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, π.χ. σε Δημοτικές Επιχειρήσεις για θέματα αναπλάσεων αστικών χώρων.

Αντικείμενο της διδασκαλίας μου στην Αρχιτεκτονική Σχολή Α.Π.Θ. υπήρξε ο Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός σε όλες τις κλίμακές του, από την κτιριακή μονάδα έως τις αναπλάσεις αστικών συνόλων. Το ίδιο αντικείμενο συνεχίζω να διδάσκω ως ομότιμος καθηγητής και στο μεταπτυχιακό διατμηματικό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Α.Π.Θ.