Περιγραφή έργου

pappas athanasios dimotikosΓεννήθηκα το 1954. Είμαι αρχιτέκτονας με διαρκή επιστημονική δραστηριότητα.

Διετέλεσα γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ειδικός και γενικός γραμματέας στο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

Εργάστηκα στο Δήμο Μενεμένης στη θέση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών (1982-2010).

Υπήρξα μέλος της Ε.Ε. (1999) και Αντιπρόεδρος (2002-2004) του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, μέλος του ICOMOS και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α) και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής αρχιτεκτονικού έργου του ΤΕΕ/ΤΚΜ (2007-2010).

Εξελέγην δημοτικός σύμβουλος το 2010 με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και στο διάστημα μέχρι σήμερα διετέλεσα εντεταλμένος Σύμβουλος (2011) στην Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, πρόεδρος και μέλος σε πολλές επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος των διοικητικών συμβουλίων του ΚΑΠΗ του Γ’ Διαμερίσματος, του ΚΑΠΗ της Τριανδρίας και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού.

Από τον Αύγουστο του 2011 είμαι Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και από το 2013 Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου ΟΤΑ (ΦΟΣΔΑ).