Περιγραφή έργου

avramopoulos panagiotis dimotikosΓεννήθηκα στο Βόλο το 1956 και ήρθα στη Θεσσαλονίκη το 1975. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εργάστηκα από τον πρώτο χρόνο των σπουδών μου (1976) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Εντάχθηκα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα η οποία, το 1997, οδήγησε στην ομόφωνη ανάδειξή μου στη θέση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ήμουν μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) από την ίδρυσή της το 1994 έως και το 2001.

Ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΘ Α.Ε. ανέλαβα την τριετία 2001-2003 τα καθήκοντα του  Εντεταλμένου Συμβούλου του Δ.Σ. της εταιρείας.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου της πόλης εκλέχτηκα για πρώτη φορά το 2002.

Το 2005, ως δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  αναλάβαμε με τον Γ. Μπουτάρη και τον Α. Κουράκη την πρωτοβουλία για την ενότητα των δυνάμεων και τη δημιουργία ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης, που οδήγησε στην ίδρυση της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη. Με το συνδυασμό της Πρωτοβουλίας εκλέχτηκα για δεύτερη φορά Δημοτικός Σύμβουλος.

Από τον Ιανουάριο του 2011 είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.