Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη συμβολική πορεία μνήμης των 50.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος από την πλατεία Ελευθερίας έως τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκφώνησε ο πρόεδρος της Α” Δημοτικής Κοινότητας, Πέτρος Δημητρακόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μπουτάρης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω ασθενείας. Η πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ποτέ Ξανά. Θεσσαλονικη – Άουσβιτς 71 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

«Επειδή μοιάζει όλα να έχουν ειπωθεί και το πένθος μας δεν μπορεί παρά να είναι ταπεινό και ολιγόλογο, θα ήθελα σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής στους περίπου 55.000 συμπολίτες μας που χάθηκαν στα κρεματόρια από τους Ναζί, μα πιο πολύ, επιτρέψτε μου να το πω ως πατέρας τριών παιδιών και έξι εγγονιών να σκεφτούμε τα 3.000 παιδιά που έχουμε καταγραμμένα στους καταλόγους του ληξιαρχείου μας και που χάθηκαν πάραυτα μόλις έφτασαν στο Άουσβιτς, τα περισσότερα με τις μητέρες τους. Μαζί μ’ αυτά χάθηκαν τα ταλέντα, τα όνειρα, οι προσδοκίες τους.
Στη μνήμη τους τιμούμε τους επιζώντες όλων των γενεών, αυτούς που κουβαλούν χρόνια το βάρος της απώλειας και του πένθους. Τους ευχαριστούμε που είναι μαζί μας για να βοηθούν τη μνήμη μας, την πολιτική μας εγρήγορση και την ανθρωπιά μας» σημειώνεται στον χαιρετισμό του δημάρχου.