Μέσω μέιλ μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του όποιος θέλει να είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», η παράταξη του νυν δημάρχου δηλαδή, όσοι ενδιαφέρονται για υποψηφιότητα, μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονική την αίτηση τους μαζί με ένα βιογραφικό 200 λέξεων.
Η ανακοίνωση της παράταξης: «Η Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη και με βάση το θετικό έργο που παρήγαγε την περίοδο 2011-2014, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, θα διεκδικήσει την εντολή των Θεσσαλονικέων για μια νέα θητεία στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Η «Πρωτοβουλία» καλεί τα μέλη και τους φίλους της καθώς και τους ενεργούς πολίτες της πόλης που, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή πολιτική αφετηρία, συμφωνούν με το πρόγραμμα και τις αρχές της παράταξης και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας» είτε να βοηθήσουν στην εκλογική καμπάνια, να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους ως υποψήφιοι/ες ή ως εθελοντές/ριες. 
Epikairo: Ο κυρ Γιάννης είναι πολύ μπροστά, το χουμε πει και το χουμε γράψει επανειλλημένως. Ο άνθρωπος αυτός ήρθε να αλλάξει τον κόσμο της αυτοδιοίκησης, με ιδέες που εκπέμπουν φρεσκάδα και ζωντάνια, παρά το γεγονός ότι ο κυρ Γιάννης πλησιάζει τα 70 του χρόνια.
Αυτά βλέπεις και σκέφτεσαι τις αρλούμπες που βάζουν να λέει ο νεαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο Μπουτάρης έχει τα διπλά του χρόνια, όμως η προοδευτικότητα και η καινοτομία του είναι εξίσου διπλάσια από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς ακούει νουθεσίες παλαιοκομματικών ινστρουχτόρων, που τον αδικούν κατάφορα.
Ο Μπουτάρης τι αποδεικνύει; Ότι η νεότητα ενός πολιτικού δεν ταυτίζεται με την προοδευτικότητα των ιδεών του. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% δεν έχει αναδείξει νέα στελέχη που να ταράξουν τα νερά στο πολιτικό σκηνικό, πόσω μάλλον ο πρόεδρος του που αναμασά την ξύλινη γλώσσα της μεταπολίτευσης. Επίσης ο Μπουτάρης συγκαταλέγεται στους ελάχιστους πολιτικούς που ασχολούνται με την πολιτική από μεράκι και όχι από υποχρέωση ή από επάγγελμα, κάτι που επίσης δεν έχουμε δει στον ΣΥΡΙΖΑ του 27%, αλλά και στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δεν θέλουμε να συγκρίνουμε τον Μπουτάρη μ” έναν νέο πολιτικό που τώρα θα δοκιμαστεί, αλλά θα θέλαμε μια μέρα να ακούγονται φρέσκιες ιδέες και από νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην πολιτική, που δεν έχουν ως αποστολή να σκίσουν μονάχα τα μνημόνια του Στρατούλη, αλλά και να σκίσουν και τις επικοινωνιακές νουθεσίες μιας ξεπερασμένης κομματικής νομεκλατούρας. 

http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7770-to-opengov-tou-70xronou-boutari-kai-i-syntirisi-tou-30xronou-sakellaridi