Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθούν  οι εκδηλώσεις του 4ου Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, που διοργανώνεται από τις οργανώσεις ΗΟΜΟphonia και Α.Μ.Κ.Ο. Τhessaloniki Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθούν  οι εκδηλώσεις του 4ου Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, που διοργανώνεται από τις οργανώσεις ΗΟΜΟphonia και Α.Μ.Κ.Ο. Τhessaloniki Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρου Πέγκα και εκπροσώπων των διοργανωτών φορέων, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και το πρόγραμμα του 4ου Thessaloniki Pride.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν αυτός που στήριξε και τα τρία προηγούμενα χρόνια το Thessaloniki Pride, στο πλαίσιο των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και της σεξουαλικότητας και υπήρξε ο καταλύτης προκειμένου να μπουν οι βάσεις για τη συνέχισή του» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι στηρίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, παρά τις όποιες μεμονωμένες αντιδράσεις.

Στους στόχους και τις επιδιώξεις της διοργάνωσης καθώς και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, αναφέρθηκε ο Μάκης Γκίκας, εκπρόσωπος της HOMOphonia (Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης), τονίζοντας ότι το 4ο Thessaloniki Pride είναι ένα βαθιά πολιτικό και μαζικό γεγονός, που εξελίσσεται σε θεσμό. «Καθημερινά σημειώνουμε συνεχείς κατακτήσεις που τείνουν να μας κάνουν ισότιμους πολίτες. Έφτασε η ώρα να πάρουμε τη διοργάνωση στα χέρια μας» κατέληξε ο κ. Γκίκας.

Κάλεσμα προς τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στη γιορτή του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου της διοργάνωσης, Θάνος Βλαχογιάννης, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια εξωστρεφή εκδήλωση που απευθύνεται σε όλη την πόλη, αλλά και πέρα από αυτήν, με σκοπό να εκφράσει όσες και όσους επιθυμούν μια κοινωνία ανοιχτή, πλουραλιστική και χωρίς αποκλεισμούς. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι κεντρικός πυρήνας των φετινών εκδηλώσεων είναι οι θεσμικές διεκδικήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.thessalonikipride.com/