Συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη με αφορμή την απόφαση για την ένταξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Γιάννη Μπουτάρη για τις θέσεις τους σχετικά με την κυβερνητική απόφαση βάση της οποίας η ΕΛΒΟ οδηγείται σε ειδική εκκαθάριση και εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας σε ιδιώτη.
Τη συμπαράστασή του Δήμου Θεσσαλονίκης στα αιτήματα των εργαζομένων της ΕΛΒΟ εξέφρασε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός να απειλείται με λουκέτο μια βιομηχανία με σημαντικές δυνατότητες και μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Επιπλέον πρόσθεσε:
«Ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκα ότι θα υποστηρίξω τα αιτήματα των εργαζομένων και επιπλέον σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος θα συμπαρασταθούμε στην ΕΛΒΟ όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι αδιανόητο η βιομηχανία η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει την οικονομία της πόλης, αλλά και τις ανάγκες των δήμων όλης της Ελλάδος να παραμένει τους τελευταίους έξι μήνες χωρίς διοίκηση –είναι υποχρέωση του κράτους να ορίσει διοίκηση- και να αποφασίζεται ότι θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ  την ίδια στιγμή υπάρχουν εκκρεμείς παραγγελίες και η εταιρία διαθέτει όλα τα στοιχεία που την καθιστούν πλήρως βιώσιμη».
Η στάση της πόλης πρέπει να είναι ενιαία απέναντι στο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν έναν κύκλο ενημέρωσης των Δημάρχων αλλά και των υπολοίπων φορέων της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:  «θα αγωνιστούμε για να μην κλείσει η ΕΛΒΟ, γιατί θεωρούμε ότι είναι άδικο μια επιχείρηση με τόσο μεγάλες δυνατότητες να μπαίνει ουσιαστικά στο περιθώριο. Θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση γιατί η εταιρεία κάθε μέρα απαξιώνεται ενώ μπορεί να προσφέρει τεράστια υπεραξία στην ελληνική οικονομία καθώς διαθέτει παραγγελίες που μπορούν να αγγίξουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ με ένα  ετήσιο λειτουργικό κόστος κάτω από τα 15 εκατομμύρια ευρώ».
Την ικανοποίηση  του για τη συνάντηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Θόδωρος Παλιόγκας σημειώνοντας ότι:
«Η ΕΛΒΟ είναι μια εταιρία της Βόρειας Ελλάδας που γύρω τις δραστηριοποιούνται αρκετές εκατοντάδες δορυφορικές επιχειρήσεις και δίνει δουλειά σε πάρα πολλούς Βασικό μας αίτημα είναι να παραμείνει η επιχείρηση ανοικτή και αυτό αποφασίσαμε να το κάνουμε γνωστό σε όλους τους φορείς της πόλης. Για το σκοπό αυτό συναντηθήκαμε και ζητήσαμε την βοήθεια του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας. Από εκεί και πέρα ξεκινάμε έναν αγώνα, δηλώνοντας ότι είμαστε ενάντια στον εκκαθαριστή, είμαστε υπέρ του ορισμού διοίκησης και να αναπτυχθεί η βιομηχανία της πόλης».
Φωτογραφίες από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΕΛΒΟ με το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: