Το κλείσιμο της ΕΡΤ3 ήταν η αποθέωση της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Γι’ αυτό και αντέδρασε ο κόσμος και οι πολίτες που προσήλθαν εκείνη την ημέρα αυθορμήτως και αυτοβούλως για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους.
Σήμερα όμως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε την πρότασή μας με σαφήνεια. Είμαστε υπέρ της επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και της διαδικτυακής Πύλης (Ιντερνετ) της ΕΡΤ3 με τρόπο  που να κατοχυρώνει τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την προβολή της περιφέρειας.
Να σημειώσω ότι η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τις υπόλοιπες, συνεισφέρουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό – πολύ μεγαλύτερο από το Λεκανοπέδιο Αττικής – στο ΑΕΠ της χώρας.  Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει φίμωση της φωνής της περιφέρειας.
Επιπλέον πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων. Αυτή η κοροϊδία των 15 συμβάσεων δεν μπορεί να ισχύσει, όπως καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα όσοι ζουν στο πετσί τους την ανεργία.

Υπενθυμίζω, τέλος, ότι το ως Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έχουμε ήδη λάβει σχετικές αποφάσεις, οι οποίες είναι σαφείς και απόλυτες.