Τους πρώτους 53 υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στις εκλογές του Μαΐου, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Μπουτάρης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του συντονιστή της παράταξης Νίκου Φωτίου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση που επέδειξαν πολλοί νέοι άνθρωποι να συμμετάσχουν στα κοινά, κάτι που εκφράστηκε με το μεγάλο αριθμό υποψηφίων οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. «Οι πρώτοι μας υποψήφιοι είναι στην πλειονότητά τους πρωτοεμφανιζόμενοι, νέοι άνθρωποι με διάθεση προσφοράς, που δε βλέπουν τη συμμετοχή τους στο Δήμο ως σκαλοπάτι για άλλο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι καταφέραμε να περάσουμε το πρώτο και βασικό μήνυμα της «Πρωτοβουλίας» ότι ασφαλώς και μας ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση, αλλά όχι η κομματική», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξη έχει στις τάξεις της ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά ένα κοινό χαρακτηριστικό, το ενδιαφέρον για την πόλη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισήμανε πως το 2006, όταν η «Πρωτοβουλία» διεκδίκησε για πρώτη φορά τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, δεν υπήρξε αυθόρμητη συμμετοχή, όπως τώρα. «Αυτό σημαίνει πως η «Πρωτοβουλία» και ο Δήμαρχος δημιούργησαν παράδοση, πείθοντας τον κόσμο ότι δεν έχουν ιδιοτελείς σκοπούς», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους υποψηφίους να δώσουν έναν έντιμο αγώνα, όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, τονίζοντας ότι η νίκη της «Πρωτοβουλίας» θα προσδιορίσει το μέλλον της πόλης και πως η επαναφορά των προηγούμενων μοντέλων διοίκησης δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων, ο συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» Νίκος Φωτίου ανέφερε πως προέκυψε από ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Οι 53 πρώτοι υποψήφιοι (32 άνδρες και 21 γυναίκες) καλύπτουν ευρύ πεδίο κοινωνικής και επαγγελματικής προέλευσης, ενώ έχουν αξιοσημείωτη συμμετοχή στα κοινά, μέσα από φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.


Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων:

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. Άγιος Αλέξανδρος
2. Γαϊτάνη Λίνα
3. Γαργάλα Εύα
4. Γιτόπουλος Βλάσσης
5. Γλούφτσης Λάζαρος
6. Δούκας Ηρακλής
7. Ζωίδης Γιώργος
8. Καμάρας Αντώνης
9. Καραδιάκος Νίκος
10. Καρρά Αναστασία
11. Κατσιάφα Ανθούλα
12. Λιάκου Λίνα
13. Λουαράση Ελένη
14. Μπαρμπουνάκης Αλέξανδρος
15. Ντίνος Σωκράτης
16. Πανταζής Ιωάννης
17. Παπαδόπουλος Γιάννης
18. Παπαστεργίου Χρήστος
19. Παυλίδης Βασίλης
20. Στρατάκη Κική
21. Τογκαρίδου Ελεονώρα
22. Τριανταφυλλίδου Έλενα
23. Τσιλιγκαρίδου Ρεββέκα
24. Χατζηιωάννιδης Νίκος
25. Χατζησταύρου Χρυσόστομος
26. Χουλιάρας Βασίλης
27. Χρήστου Ευάγγελος

Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι
1. Αδαμόπουλος Δημήτρης
2. Αρετάκης Δημήτρης
3. Αρκουδογιάννης Νίκος
4. Αυγερινός Χρήστος
5. Γκουσμπουνάρης Ιωάννης
6. Δαγδιλέλη Ιωάννα
7. Δημοπούλου Κασσάνδρα
8. Δουλγερίδης Γιώργος
9. Δριβάκου Δέσποινα
10. Ιακωβίδου Νάντια
11. Καραγιάννη Ευαγγελία
12. Κόμπος Κωνσταντίνος
13. Κονιόρδος Βασίλης
14. Κουκίδης Μιχάλης
15. Κουλουκούρη Αναστασία
16. Λαγουδάκης Γιώργος
17. Λεονταρίδης Χρήστος
18. Μανώλα – Βακάλη Έλλη
19. Μαστραντώνη Ελισάβετ
20. Μπόλματη Αικατερίνη,
21. Παϊπούρογλου Νίκος
22. Ρίμπας Στέλιος
23. Σάββας Σαββίδης
24. Σεραφείμ Αθανάσιος
25. Τσιαπακίδης Κωνσταντίνος
26. Ρικάρντο Χέιρ