Το Μουσείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο για το Ολοκαύτωμα, που πρόκειται να ιδρυθεί, υποστηρίζει ενεργά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που θα συνάψει με την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Το Μνημόνιο θα υπογράψουν ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., Αθανάσιος Σχίζας, και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαβίδ Σαλτιέλ, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια τελετής την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Βασ. Γεωργίου Α’, 1, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, 1οςόροφος).
Ακολούθως, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., θα υπογραφεί δεύτερο μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών σε περιοχή πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.