Τη στήριξη του στον Γιάννη Μπουτάρη και την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» για τις δημοτικές εκλογές του 2014, εξέφρασε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «ο σχεδιασμός, οι φιλοδοξίες και τα όνειρα του 2010, δεν είναι μόνο λόγια, έχουν πλέον και το τεκμήριο της πράξης. Νομίζω ότι η επιλογή του 2010, μια επιλογή οραματική και ρομαντική, έπιασε τόπο. Είμαστε εδώ, το 2014, για μια νέα νίκη. Είμαι εδώ για να σφίξω το χέρι του Γιάννη Μπουτάρη, να τον ευχαριστήσω, να τον συγχαρώ και να του πω ότι όλοι εμείς που ήμασταν και τότε μαζί του συνεχίζουμε και σήμερα να είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε: «Με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχω μία φιλική σχέση, πέρα από τα πολιτικά ή ιδεολογικά. Είχαμε μια πολλή καλή συνεργασία, όσο ήταν στο υπουργείο Υγείας. Ο Ανδρέας έχει επανειλημμένα τονίσει πόσο πιστεύει στην αυτοδιοίκηση και φυσικά η στήριξη από το κόμμα του για την προσπάθεια που κάνουμε για τη Θεσσαλονίκη είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη, είναι και εξαιρετικά σημαντική»