Τη σαφή στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην υποψηφιότητα του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στελέχη της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής παράταξης, με τους οποίους συζήτησε για θέματα που αφορούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα. Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η σημερινή διοίκηση, η οποία δραστηριοποιείται με τους ενεργούς πολίτες, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Η παρουσία μας σήμερα στο δημαρχείο της πόλης και η συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και τους συνεργάτες του, θέλει να δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εμείς στηρίζουμε αυτήν την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το ότι και την προηγούμενη φορά πρώτη η Δημοκρατική Αριστερά στήριξε και υπέδειξε αυτή τη σημερινή δημοτική αρχή με τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοί του και οι δημοτικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία ακουμπάει, ανασαίνει, πορεύεται και δραστηριοποιείται με τους ενεργούς πολίτες αυτής της κοινωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα και με την ίδια θετική δέσμευση αυτής της ακηδεμόνευτης χειραφετημένης τοπικής αυτοδιοίκησης στη νέα περίοδο θα πορευτεί ο δήμος της πόλης με παρόντα και πάλι ως δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε: «Σήμερα είχαμε μιαν επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβελη. Μιαν επίσκεψη που πάντα είναι σε ατμόσφαιρα όχι απλώς φιλική αλλά και με ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η υποστήριξη που παρέχει η ΔΗΜΑΡ είναι όχι απλώς καλοδεχούμενη αλλά και ανάσα στην προσπάθειά μας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κίνηση των πέντε δημάρχων πανελλαδικά, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι πέντε δήμαρχοι εκφράζουν ακριβώς την αντίληψη του κόμματος περί ακηδεμόνευτης, χειραφετημένης από κομματικές εξαρτήσεις και άλλους πολιτικούς επηρεασμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.