Με κεντρικό θέμα: «Ανακύκλωση στην πόλη, η πόλις-το πεδίο για την ανακύκλωση» συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην έκθεση POLIS (9η Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου-Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων). Η έκθεση πραγματοποιείται από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 13, παράλληλα με την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”.

Στο επίκεντρο των ενημερωτικών δράσεων και της συμμετοχής που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στην έκθεση, είναι η ενημέρωση των δημοτώνκαι των επισκεπτών για τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέληπου επιτυγχάνονται από την εφαρμογή της Ανακύκλωσης ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και όλα τα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων.
«Με την απήχηση που είχε η παρουσία μας στην 78η ΔΕΘ αποφασίστηκε να διευρύνουμε την συμμετοχή μας σε ένα ακόμη εκθεσιακό event και συγκεκριμένα στην έκθεση POLIS 2013, την έκθεση των Φορέων της Αυτοδιοίκησης, ώστε να έχουμε για ακόμη μία φορά την δυνατότητα της παρουσίασης όλων των προγραμμάτων και φυσικά των αποτελεσμάτων τους» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Θανάσης Παππάς και συμπλήρωσε: «συνεχίζουμε να πιστεύουμε αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά, δηλαδή ότι ο ενημερωμένος δημότης μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην διατήρηση της καθαριότητας, την αποφυγή της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης απορριμμάτων και στην διεύρυνση της Ανακύκλωσης. Αυτό είναι ένας από τους στόχους μας αλλά και σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση και την επιτυχία των προγραμμάτων μας».
Στο Περίπτερο 13 θα γίνεται παρουσίαση όλου του έργου για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης με διανομή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού, ενημέρωση των επισκεπτών αλλά επίσης και χρήση οπτικοακουστικών μέσων όπου θα παρουσιάζονται τα video για την ανακύκλωση και όλο το σχετικό θεματικό έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή στην έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).